Niets vervelender dan het gevoel te hebben geleefd te worden. Dat geldt zowel op je werk, maar ook in je privéleven. Hoe komt het dan toch dat je dit gevoel zo goed kent.

Ik heb er veel over nagedacht en ben inmiddels ervaringsdeskundige. Omdat ik ervaren heb hoe ik het niet wil, weet ik nu heel goed hoe ik het wel wil. En dat is wat ik vandaag met je wil delen, zodat jij de lange weg die ik heb bewandeld, niet hoef te lopen 😉

Hoe zorg je voor meer balans tussen je werk en prive?

Tip 1: Geef jezelf de hoogste prioriteit
Dit is mijn thema van dit jaar. Alleen als je jezelf echt de hoogste prioriteit geeft, neem je beslissingen die goed voor jou zijn. En het klinkt wellicht heel egoïstisch, trek je daar vooral niets van aan. Want als jij niet goed voor jezelf zorgt, wie gaat het dan doen en hoe kun je dan jouw taken, je werk en je zorgtaken goed uitvoeren? Nee, dat lukt niet…. 

Tip 2: Zorg dat je helder hebt hoe jouw werk – privébalans eruit ziet
Voor de een is het prima om 80 uur per week te werken, voor een ander is het ideaal om 10 uur per week te werken. Alles is goed, zolang het goed voelt voor jou. Het maken van ‘jouw ideale dag’ helpt je enorm om helder te krijgen hoe jouw ideale dag eruit ziet. Stel je voor dat alles kan, alles mag, alles zit mee. Hoe ziet dan jouw ideale dag eruit. Beschrijf ‘m zo gedetailleerd mogelijk. En weet je, hoe duidelijker jij jouw dag voor ogen hebt, hoe makkelijker het voor het universum is om je er een handje bij te helpen om het uit te laten komen en onderschat die kracht niet.

Tip 3: Zet elke dag een klein stapje
Nu je helder hebt hoe jouw ideale dag eruit ziet, zet dan elke dag een klein stapje in de richting van die ideale dag. Rome is ook niet in een dag gebouwd, dus geef jezelf tijd. Focus op wat voor jou belangrijk is en zet die stap. Laat je niet weerhouden door de beren die je op de weg tegen kan komen. Nee, kies je eigen richting en zet die stap. Er is een geweldige NineMinMax® die je helpt om je eigen richting te kiezen. Door het doen van deze oefening, veeg je letterlijk alle beren aan de kant en omarm je jezelf krachtig in je keuze. Wil je het een keer ervaren, boek dan een proefsessie in mijn online agenda, dan gaan we er samen mee aan de slag.

Veel succes! Laat je het me weten hoe het voor je is op mijn weblog?

Ik hoor het heel graag!

Humbly yours,

Sat Kirtan