De kracht van het gebed, met foto van yogi Bhajan

Vroeger dacht ik dat alleen gelovige mensen konden en mochten bidden.

Mijn ouders gingen niet naar de kerk, waardoor ik pas op latere leeftijd de kracht van het gebed heb ontdekt.

Ik wilde wel bidden, maar ik herinner me dat als ik aan de keukentafel even stil was en m’n handen tegen elkaar aan legde, dat ik uitgelachen werd door m’n zussen. Ik voelde me ook onzeker, want ik wist niet goed zo goed wat ik moest zeggen. Het enige gebed dat ik kende, het ‘Onze vader’, resoneerde niet met mij. Er zat voor mij dus echt een hele lading op het bidden.

Nu ik al jaren bezig ben met yoga is die lading er gelukkig vanaf. Yoga wordt door sommige mensen als een religie beschouwd, maar dat is het niet. Het doel van yoga is om eenheid te bereiken en staat daarom boven alle religies.   

Ik kan mijn dochter Jasleen (2,5 jaar) in alle vrijheid de kracht van het gebed meegeven. Ik geniet van onze avondgebeden, waarin we de lieve lieve Guru (degene die je van ‘t donker naar ‘t licht brengt) wakker maken, bedanken en vragen om onze pijn, maar ook die van haar poppen, haar neefjes en nichtjes, de kindjes op school en alle andere kindjes weg te nemen.

Het integreren van een gebed in je leven, brengt een derde onafhankelijke alwetende persoon in je leven. Iemand aan wie je alles kunt vragen, waar je terecht kunt met al je problemen en waar je al je successen mee kunt vieren. Ik heb gemerkt dat door in mijn gebeden mijn problemen voor te leggen aan deze persoon en zijn hulp daarbij te vragen, er antwoorden komen.

Het zijn soms niet de antwoorden die ik had verwacht, maar ja, als ik de antwoorden zelf had kunnen bedenken, dan had ik ze niet in mijn gebed hoeven te vragen;-)

Zeker in deze tijd is het hebben van een relatie met iets dat groter is dan jezelf een geweldige toevoeging in je leven en het leven van anderen. De Japanse onderzoeker Masuro Emoto heeft in zijn boek, De boodschap van Water met vele foto’s van bevroren waterkristallen de kracht van het gebed en positieve gedachten aangetoond.

Tot slot wil ik op deze 2de kerstdag graag dit gebed van mijn yogaleraar Yogi Bhajan met je delen. Het is in het Engels. Ik hoop dat het je mag inspireren om je dankbaarheid te tonen, om een moment van bezinning in je dag te brengen, om je hart te openen en om je intuïtie te versterken. Het gebed eindigt met Sat Nam, wat betekent, waarheid is mijn identiteit.

“Blessed Divine within me, around me, and in all living beings. It is thy will I must perform today, tomorrow and as long as I live and breathe. To understand Thy vastness, to understand Thy Grace, and to understand Thy power within me.  As Thou dwell in me, give me the strength to be pure, graceful, radiant that I may deal with the world with kindess, compassion and care and make my body as Thy temple.  Be with me as my Presiding Lord.  Walk with me, talk with me, and be with me.  I shall be grateful.  Sat nam.”

~ Yogi Bhajan

Meepraten over dit onderwerp? Je reactie op dit artikel is hieronder welkom op mijn weblog!

© 2012 Mirelle van den Anker / Invest In Yoga, alle rechten voorbehouden

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Graag! Ik wil zoveel mogelijk organisaties en professionals leren bewuster te werken met behulp van on- en offline diensten, zodat ze in staat zijn om in No-Time te ontspannen. Kopieer dan wel dit onderstaande blok mee, met een werkende link naar mijn website:

“Geschreven door Mirelle van den Anker van Invest In Yoga. Ga naar www.businessyogaonline.com voor het aanvragen van het gratis mini e-book ‘De 7 Geheimen van Business Yoga’.